Generic placeholder thumbnail
Teguran buat Kpopers, Belieber dan Directioner?

Tarbiah

5

Free

Other | Completed

439 Views

Bismillah. Dengan nama Allah yang maha agung saya mulakan entri yang bagi saya agak “hangat” tajuknya ini. Selawat dan salam ke atas junjungan besar, nabi Muhammad saw, keluarga dan sahabat baginda, serta siapa sahaja yang mengikuti jejak langkah baginda. Moga kita semua tergolong di dalamnya! Apapun, awal-awal ni, saya nak nyatakan,tulisan saya ni bukan sahaja untuk para kpoper, belieber dan directioner sahaja, tetapi untuk semua yang ada penyakit “mencari hiburan yang bertentangan dengan islam”. Erk, macam ganas ayat ni. Komfem ramai akan rasa bengang. Saya seakan-akan terdengar korang macam tak puas hati dan berkata seorang diri: “apahal pulak dosa dengar Justin bieber dengan one direction? Jelous cakap jelah. Mentang-mentang kau tak hensem macam diorang. Balik rumah laa bro!!" “Syadid(ekstrim) gila lu brader.. Rilex sudah. Dengar kpop dosa? LOL...” Dan macam-macam lagi. Yelah, fenomena ni masyarakat dah anggap biasa dan tak salah, tak pasal-pasal saya kata tak boleh. Bajet gila. Memang komfem ramai bengang. Tapi, saya TETAP nak kemukakan pandangan saya tentang isu ini. Kalau boleh, saya nak semua FAHAM  benda ini, kerana bagi saya, berhibur dengan hiburan sebegini akan menghancurkan hati! View More...

Comments Write Comments

Profile Picture

lizzxrfy

Nice????boleh tegur kawan2 yg minat kpop....oh btw please baca novel saya "NERD"

10/03/2019 11:25 PM

Profile Picture

Miss_aliena

Best,jemput baca novel saya,"Izinkan aku pergi".

21/02/2019 10:16 PM

Rate