Generic placeholder thumbnail
Kasih seorang Sahabat

Nurul Azreena

0

Free

Other | Series

481 Views

Hari ini bermula kisah diriku sebagai junior disekolah Maahad Islam At-Tahfiz (MITT)..Ku jejak kaki ku di tapak perhimpunan sekolah itu lalu ku terjumpa seorang wanita yang kulit dia agak cerah dan rendah daripada diriku..Ku menyapa dirinya 'Assalamualaikum hai awak' setelah dia mendengar salam daripada diriku terus dia menoleh ku "Waalaikumsalam" dia menjawab dengan sopan dan senyuman yang amat indah dimata..'Nama Saya Nurul Mazrena Syafenaz' ku memperkenalkan diriku sambil menghulurkan tangan tanda salam perkenalkan diri"Owh Nama saya Norhana Aida,Panggil saya Hana" jawabnya sambil menyambut salam tanganku 'Oh hana sedap nama tuh awak boleh panggil saya Mazrena atau pendeknya Maz" setelah memperkenalkan diri masing-masing kami pun beredar membuat haluan sendiri (mcm lain-lain form pulak).Aku pun pergi papan kenyataan untuk melihat dimana kelas ku 'Owh aku 1 Ibnu Majah kelas aku berada ditingkat 3' kata ku dalam hati..Aku masuklah kelas tersebut tertiba ku terdengar orang memberi salam daripada belakang lalu ku menjawab salam itu sambil menoleh belakang 'Waalaikumsalam,Hana kan' dengan gaya yang terkejut beruk "Ye saya hana Maz awak kelas sini ke??" katanya 'Haah saya kelas sini awak kelas sini ke?? tanya ku kepada hana "Haah saya kelas sini jugak" jawab hana 'Lah kita sama kelaslah ni jom kita duduk di meja hadapan guru' kata ku kepada hana "jomlah Maz" View More...

Comments Write Comments

Profile Picture

Muimbina Abdullah

Banyak yang aku nak komen sebenarnya ,tetapi akan aku sibgkatkan , aku harap kamu terima , pertama , tentang profile , perempuan sepatutnya jangan dekatkan muka dengan kamera , sepatutnya tangkap dari jauh , itu lebih baik . Kedua , dalam cerita ini , aku rasa perlu banyak diperbetulkan . Sekian .

08/04/2018 08:17 PM

Rate