Generic placeholder thumbnail
Bekas Kekasih * COMPLETE *

Sufiy

5

Free

Romance | Series

123028 Views

Amaran Keras! Bekas Kekasih sumpah cliche cerita melayu. Kalau sudi sila teruskan pembacaan anda. Note : Plagiarism is always there dear but believe me kau tak akan puas bila kau ambil hak orang. Tak power betul kau ni main curi-curi. Otak jenis tak berkembang ke oi? * Peace! * .......... ' Apakah kita sedang mempertahankan hubungan.....atau pun menunda perpisahan? ' - Ratna Ezzaty ' Dua-dua pun perlukan kekuatan bukan? Kita ada pilihan? ' - Afan Nashriq ' perkahwinan tu bukan macam lego. You pick up the pieces , and build a lego house. When things go wrong we can knock it down? And whalah! Let's build new one! ' - Noah Izz ' Saya pegang janji awak. Kalau pun terpaksa membiarkan hati sendiri sakit, saya rela. Saya percaya awak ' - Ayana Betul kata orang. Hati ni organ paling kompleks dalam tubuh manusia. Sekali dia sakit, parutnya kekal biar bermacam penawar dalam dunia ni ditalakan. Ez bukan gadis luar biasa. Ez gadis normal yang punya gaya hidup yang agak kucar kacir. Hidup dalam keluarga yang berpecah belah seorang ke timur, seorang ke barat , bukan sahaja berpisah tempat tetapi berpisah pendapat dan berpisah pemikiran bukan mudah bagi Ez. Inikan lagi soal cinta dan jodoh. Sungguh Ez terus sesat dan hilang arah. Bukan gelanggang Ez. Ez tak pernah peduli. Hidup sendiri dah membiasakan dia. Lagi pula nak mengharapkan hati manusia lain. Bukan cara Ez nak ambil peduli. Sebab.. Sekali dia kecewa, terus dia berdendam.. Mengeraskan hati dan jiwa dia. Afan, Dia bukan lelaki stereotype dambaan gadis-gadis lain. Dia bukan lelaki yang poketnya tebal bak kamus dewan bahasa yang selamba mengeluarkan duit berangka lima kosong dibelakangnya. Bukan juga lelaki charming yang boleh melemahkan segala urat wanita-wanita. Dia sejenis lelaki yang disenangi kerana sikapnya yang bersahaja yang tidak peduli dengan kata dan pandangan orang lain. Baginya A adalah A. Tak mungkin akan ditukar ke huruf lain. Benci lah dia. Dia tak peduli pun. Lagi orang menyampah dengan dia, lagi lah dia suka nak mendekat! Noah, Cinta monyet yang ditagih kembali namun sedar dan akur dah kalau bukan jodoh, apa pun jadi tetap bukan jodoh. Bahagia dia bila dia dapat menjadi orang yang dicari bila perlu. Itu sudah cukup. Sekurang-kurangnya dia masih boleh membahagiakan orang yang dia cintai walaupun tidak secara zahirnya. Ayana, Jadi terlalu baik ada salahnya juga. Kadang-kadang perlu untuk pentingkan diri untuk menjaga hati sendiri. Siapa je yang rela cintanya diambil? Lagi pula cinta yang sungguh-sungguh dia dapatkan. Tapi takdir Tuhan. Kun Faya Kun. Kau percaya takdir tak? Kisah kita tak mungkin akan sama. Kisah kita kini berbeza. View More...

Comments Write Comments

Profile Picture

ms_IN

Uwaahhgg... Bestnya ending.. Meleleh airmata kite.. Tq sufiy.. Hope ade lg cerita2 yg best akn dtg

23/08/2019 08:00 AM

Profile Picture

Emy

Kak Emi love u ketat² Sufiy...mmuahhh

23/08/2019 07:18 AM

Profile Picture

Mazlina Tamizi

tq sufiy pengakhiran kisah afan dn ez.yg smpurna dn sgat².. mnyntuh jiwa... trmksh jga dgn kata² nasihat yg dibri.... sjauh mnpon kau lari kalau dah jodoh tetap akan ditemukan jga...itulah yg ditetapkan takdir Allah untknya... .

23/08/2019 03:18 AM

Rate