Generic placeholder thumbnail
ISTERI UPAHAN

Winter

4.8

Free

Romance | Completed

60985 Views

3rd Romance Written By Winter AIREEN ELLYSA,gadis yang kini sedang terdesak.Memerlukan wang untuk menyara hidup sementelah,dia hidup sebatang kara tanpa ibu bapa disisi. Tapi ada dia kesah?Huh,tanpa ibu bapa hidup dia lagi aman rasanya!Kematian ayahnya sungguh memberi impak kepada Ellysa sendiri. Ibu?Huh,tiada apa yang menarik tentang wanita yang bergelar ibu itu!Hanya pandai lepaskan tanggungjawab pada orang lain sahaja! Buat masa kini,dia hanya tanam anggur sahaja.Mujur teman serumah merangkap BFFTJ dia sudi menanggung makan minumnya Namun memang tak pernah lagi tercatat dalam kamus hidup dia tu yang akan berjumpa spesies lelaki bajet bagus,bajet handsome,ahh semua benda lah dia bajet! Menyampah!Setiap kali mereka bertemu pasti akan berakhir dengan pertengkaran,percakaran.Macam Tom and Jerry aja lagaknya! "Kau ni memang spesies perempuan tak ada mata ehh?" "Ewah-ewah mulut.Sebelum awak balik dengan keadaan lagi parah daripada ni,baik awak cakap elok-elok sikit!" "Kau ni,memang jenis butalah!Dah sah-sahlah aku kena belasah.Huh,dasar minah buta!" "Ciss mulut!Huh,elok-elok muka tu lebam sikit-sikit je,kang bertambah lebam baru!" "Tak sedar diri betul.Badan kecik besar tapak tangan aku aja,ada hati nak tambah lebam?Mimpilah dik oi!" Huh,mamat ni,memang dia blacklist kan.Kalau jadi jodoh ni,erghh minta jauhlah!Simpang malaikat 44,tetapi Ellysa semakin terdesak. Last sekali dapat upah kalau,jadi isteri.Tapi masalahnya yang offer tu,siapa lagi kalau bukan mamat bajet bagus tu,Khail Redza! "Aku upah kau supaya jadi isteri aku.Pendapatan kau pun lumayan,and aku tahu kau tengah terdesak.So deal?" "Berapa?" "Berapa aja yang kau nak." "Hah?Serius ke?Ok kalau macam tu,saya nak satu juta ringgit setiap kali saya buat kerja?Amacam?" "Kau ni gila ke apa?Lebih-lebih nampak!Huh,kalau kau tak nak,then settle!Ramai lagi yang nak dapat offer dari aku.So bye-bye sweetie!" "Ehh,kejap!Oklah-oklah.Deal." 'Everything starts with a lie.' [Start:18/6/2018] [End:1/9/2018] View More...

Comments Write Comments

Profile Picture

SyiRa SaZini

bestt

06/03/2019 03:07 AM

Profile Picture

azanieyy

sis bile nak bwt citer baruu.......btw,citer sis semua best"........ lame dh tak bace novel sis

10/02/2019 01:24 PM

Profile Picture

Shisha Qassehawa Shamsudin

best... penuh debaran... syg pendek sgt... hehehehhehe

16/01/2019 06:25 PM

Rate