Generic placeholder thumbnail
Cinta Itu Bukan Milikku

S.N

4.9

Free

Family | Series

146165 Views

2nd story from SN. Status: Ongoing. Cinta bersulam duka dan airmata, mampukah bahagia? Warning: You've to be mature enough to read this story. Plagiarism is strictly prohibited. Copyright reserved by the author. Genre: Sad-Family-Drama with Mystery & Romantic. "Papa, Laila nak adik..." Laila. Ah Sudah! Tak ada isteri nak datang adik dari mana nak oi. Megat Hadi picit dahi. Pening kepala. Runsing. Mana nak dapat adik dalam sekelip mata? Di tambah pula Puteri Nur Laila Faiha sering mengajukan soalan yang bikin kelu lidahnya. Tak cukup dilema, teman-temanya juga sering memomokkan dia betapa seronoknya mempunyai adik sendiri. "Papa bila Laila nak dapat adik?" "Papa Laila boring main sorang-sorang. Kalau ada adikkan best. Laila boleh main sama-sama dengan adik." Megat Hadi memberi cadangan untuk mengambil anak angkat tapi Laila tolak mentah-mentah. Sampai buntu Megat Hadi dibuatnya. Akhirnya Megat Hadi akur. Tak ada cara lain. Dia akan mendapatkan isteri bagi memenuhi kehendak Laila. Bertambah serabut bila Laila sendiri mahu dia yang memilih calon isteri untuk papanya. Megat Hadi gigit bibir. Dia sendiri nak cari isteri bukan main susah. Kalau tak. Masakan dia sanggup menduda sehingga 5 tahun lamanya. Nak harapkan anak yang baru berusia 5 tahun tu pula cari calon? Alahai anak... jangan dipilihnya tu package makcik-makcik bawang sudah. Haru hidupnya. Belum cukup disitu. Pemilihannya pula akan dibuat disebuah shopping mall. Gila! Megat Hadi semakin kuat menepuk dahi. Tak pernah dibuat dek orang cari isteri dishopping mall anak oi... Bukan ke lebih baik cari isteri di tempat yang lebih sepatutnya contohnya surau, masjid atau majlis-majlis keraian? Kenapa mesti di shopping mall yang rata-ratanya tempat perempuan berfoya-foya. A.K.A menghabiskan duit? Di office dia sendiri belambak perempuan yang boleh dibuat calon isteri. Hai pening! Tapi itulah kehendak Laila. Megat Hadi buntu. Tak diikutkan kehendak anak, nanti Laila mengamuk. Kalau diikutkan dia yang susah plus merana tingkat 7. Dia juga susah nak memujuk Puteri Nur Laila. Dia pun bukan pandai sangat memujuk. Akhirnya Megat Hadi bersetuju. Bermulahlah cerita selepas itu. Dan bermulalah perjalanannya diantara Megat Hadi Imaruddin dan Luuna Kamila. Bagaimana kesudahannya? Date Published: 18.07.2018 Date Completed: TBA View More...

Comments Write Comments

Profile Picture

Kasut Jepun

bila nk update

2019-11-17 14:23:15.0

Profile Picture

Lucia N Izz

SN,dah lama x update..we waiting you??

2019-11-15 14:10:26.0

Profile Picture

EAAAAAA7

Bila nak update ni????

2019-11-13 16:16:31.0

Rate