Generic placeholder thumbnail
Cik Bento, I Love You

Nana Riana

5

Free

Romance | Completed

7031 Views

Kerana BENTO, ANIQ RAFISQY dan SUHANA IVY dipertemukan buat kali kedua di sebuah kawasan sekolah. Aniq membuat keputusan untuk mendapatkan gadis itu dengan caranya sendiri. Dalam sekelip mata sahaja kehidupan Suhana Ivy berubah. Dia menjadi tunang Aniq tanpa dia sedari. Itu semua disebabkan oleh uminya sendiri yang telah menerima pinangan dari pihak Aniq. Mahu atau tidak, dia terpaksa menerimanya dengan hati yang terpaksa. “When you agree to accept the ring that mean you’re mine. You are my fiancée” ~ ANIQ RAFISQY “Awak ni dah kenapa, hah?! Saya dah kata yang saya tak nak pakai cincin ni. Saya tak nak bertunang dengan awak!” ~ SUHANA IVY “Cik Bento tak nak bertunang dengan saya tapi keluarga kita sudah terima. Now, we are engaged. Sarung balik cincin tu atau nak kita berdiri di sini sampai pagi.” ~ ANIQ RAFISQY Walaupun bergelar tunang dan bakal isteri kepada Aniq, namun Suhana Ivy masih tidak mempunyai perasaan cinta terhadap lelaki itu. Hatinya masih dihimpit dengan perasaan yang dia sendiri tidak pasti terhadap Faiz Dylan, teman lama yang datang kembali untuk mencarinya. Pada masa yang sama, dia di ganggu oleh Edine, teman kepada tunangnya itu. “Hei, perempuan! Kau ingat kau tu bagus sangat! Kau pun sama saja dengan aku yang nakkan Aniq semata-mata kerana harta dia. Bukan cintakan dia sepenuh hati, pun.” ~ EDINE Hubungan mereka seperti air pasang surut, Suhana Ivy tetap mengalah dan menurut apa sahaja kemahuan tunangnya. Aniq juga tidak mahu melepaskan tunangnya walau apa jua yang berlaku di antara mereka. View More...

Comments Write Comments

Profile Picture

maisurah_ali

when baca story ni , srs rasa nak nangis . sweet ??

22/11/2018 11:39 PM

Profile Picture

JNR

best..

20/11/2018 12:54 AM

Profile Picture

Jirin Ariffin

Best gilerrr.. Lg2 sweet giler c aniq

16/11/2018 09:36 PM

Rate