NOVEL BARU MINGGU INI

Mr.Hot Sedingin Aisberg

S.N

5

Berkahwin dengan En.Hot yang sedingin Aisberg bukanlah sesuatu yang indah. Kerena jodoh mereka dipertemukan. Buat hati Seri Ayuni gila bayang. En.Hot pula berjodoh dengan Seri Ayuni bukanlah keinginannya. Hatinya milik seseorang yang Pasti bukan Seri Ayuni. Hati Seri Ayuni telah dicuri pada hari pertama pertemuan mereka. Namun Tengku Zein Luftman? "Awak..." sapa Seri Ayuni. Suara kenalah bagi sehabis menggoda. Mama bilang En.Hot orangnya manja. Sepi. Aik En.Hot tidur dah ke? Seri cuba lagi. "Awak..." kali ni kasi meleret seikit. Hahaha "Hmm." Uit En.Hot jawab la. Seri makin teruja. Seri melihat penampilan dirinya. Ok! cun. Walaupun rasa macam tak berbaju. Tapi mama cakap ini petua untuk pikat suami. So... "Kalau saya panggil awak abang, boleh?" pinta Seri. Seri duduk bersebelah Zein yang tika itu sedang baring terlentang dengan mata tertutup dan tangan kanan berada diatas dahi. Please say yes. Zein memandang tunak mata Seri pelik. "No. Im not your brother. Shooh..." Namun bila pandang tubuh Seri Ayuni air liurnya ditelan berkali-kali. Lingerie! Dah serupa model baju tidur aku tengok. Merah pula. Wajah Zein membahang. Pantas matanya dibawa memandang arah dinding bilik. Mendung terus wajah Seri. Namun dia tak mudah berputus asa. Seri harus menukar personaliti dirinya bila berhadapan Zein Luftman a.k.a En.Aisberg hanya untuk merebut hati sang suami. Misinya untuk mencairkan hati En.Aisberg memang satu cabaran untuknya dan dia suka. Semua pujukan dan godaan seri Ayuni ditepis hebat oleh Tengku Zein Luftman. Walau pun semakin hari hati Zein bagai dicuit dengan tingkah Seri yang kadang kala nakal tahap menggoda. Belum pun Seri Ayuni sempat mendapat hati Zein, Tengku Munirah muncul kembali. Dia seakan-akan menuntut janji lama. Siapa Tengku Munira dihati Tengku Zein Luftman? Dapatkan Seri bertahan tika Mengetahui Siapa Tengku Munira dihati Mr.Hot sedingin aisberg itu? Dapatkah kehangantan cinta Seri Ayuni membakar hati Zein Luftman? Atau memang Zein Luftman bukan untuknya...

Miss Pinnochio

lildevie

5

Syakira Farhana mempunyai mata yang boleh melihat emosi yang dirasai oleh seseorang tetapi sebagai ganti, mata dia akan menunjukkan warna emosi yang dia rasai ketika itu. Bagi Syakira, mata dia umpama hidung pinnochio yang akan membesar jika dia berbohong tapi bezanya, Syakira tidak boleh menipu tentang emosinya kerana ianya akan terpampang di matanya sendiri. "I'm not a monster." -Syakira Farhana- Dia bertemu dengan Nazmi, identiti yang muncul di dalam diri Shadiq Irsyad, pesakit Dissociative Identity Disorder (DID). "Siapa awak sebenarnya?" "Apa maksud Cik Syakira ? Saya Shadiq Irsyad." "You're lying. I saw your eyes on that time. Your eyes doesn't suit your body!" Nazmi cuba membunuh Syakira tetapi gagal kerana identiti lain dalam diri Shadiq telah muncul menyelamatkan Syakira yang hampir sahaja dibunuh oleh Nazmi. "Awak siapa ?" "Jangan risau. Saya bukan Nazmi, saya Adam. Saya muncul untuk lindungi awak." Selepas Nazmi, Adam pula muncul. Persoalan mula bermain di fikiran Syakira. Siapakah Adam ? Siapakah Nazmi ? Kenapa Nazmi mahu membunuhnya ? Adakah identiti lain selain Adam dan Nazmi akan muncul ? Yang paling penting sekali, dimanakah Shadiq, tuan empunya badan itu ? Note :- (1) Kalau nak lebih faham pasal penyakit DID ni, search google ya :) (2) Update atleast dua kali seminggu (3) Novel ini akan di-edit sebaik sahaja sahaja saya update epilog. Jadi kalau ada sebarang kesilapan seperti ayat pelik, etc, mohon maaf. Harap faham saya terus publish next chapter tanpa baca semula (4) Boleh follow wattpad saya, lildevie, kalau sejenis yang tak suka asyik tengok dah update ke belum cerita ni.