BAB 1

Bab 1

mikayla delisha tersenyum melihat kedai "rapunzel hair and beauty" setelah papan tandanya baru siap pasang di hadapan kedainya . setelah 3 tahun berusha untuk membuka salon dan spa khas untuk muslimah yang kini miliknya sendiri . kini mikayla bangga dengan atas usahanya sendiri yang dibuka dengan hasil titik peluhnya yang selama 5 tahun . Biarpun mikayla menjadi usahawan wanita yang berkerjaya dia masih tetap dengan pendiriannya tidak ingin bercinta dengan mana mana lelaki kerana takut dilukakan lagi . Cukup lah kejadian yang tidak boleh dilupakan 7 tahun yang lepas . Bukannya tidak laku, ramai juga yang ingin membantunya carikan jodoh termasuklah papanya Datuk Arshad. Yang risau dengan anaknya sudah berusia 26 Tahun tetapi masih belum ada calon, Papanya adalah seorang Ahli Politik Yang terkenal Di Melaka... Sudah tentu dia mempunyai ramai calon yang baik dan sesuai untuk anaknya Mikayla Delisha Datuk Arshad...

Ting Tong....

Pintu Salonnya dibuka, eh pa? Kenapa Datang salon mika ni?soal mika ke papanya...
Aik? Papa dah tak boleh nak datang jenguk anak papa ke?soal Datuk arsyad..
Hahaha papa, mesti lah boleh.. Tapi pa, salon and spa mika ni muslimah lah.... tapi takpe, pa masuk la sebab petang baru free, penuh dengan appoitment customer. Hari ini mika ambil customer yang dah booking sahaja.
Datuk Arshad berjalan memusing keliling salon spa milik anaknya... Pandai anak papa Cari duit, papa bangga dengan anak papa mampu bukak salon dan spa atas usaha sendiri.. Tapi mika, papa tahu la mika ni memang independent woman jangan lah work hard sangat cari duit sayang.. mika masih bawah tanggungjawab papa...
Hehehe... sengih mikayla...
tapak yang mika pilih ini pun, memang strategik.. tapak yang membangun.. Good sayang!! Papa rasa sebelah kedai mika ni pun ada yang baru nak meniaga.. makin membangun tempat ni...
Hah iyeke pa? Mika tak perasan ada kedai baru buka....
Mika keluar mahu melihat... Di ikuti papanya...
Anyway sayang papa pun nak cepat ni.. Ada lagi kerja papa.. Papa senang tengok Mika happy.. Anak papa memang bagus..
Ok pa, take care pa.. kirim salam mama... mikayla salam papanya dan memeluk papanya...

Apabila mikayla sibuk melambai papanya...
Ada susuk tubuh yang sedang memerhatinya.. Hi miss, mikayla pandang jiran barunya.. Omg serious dia ini?? Ya Allah Dugaan apa yang engkau beri ini.. kenapa mesti dia yang buka kedai disebelah kedai aku ini? Keluh mikayla dalam hati... Tapi dia yakin lelaki ini semestinya tidak mengenal mikayla dengan perubahan imej barunya ini..

Oh hi? You buka kedai apa?... kedai you ke? Tanya mika
Ye miss i buka cafe , in shaa Allah next month start selling..
I see, cafe is big market.. sini memang belum ada lagi kedai makan.. jawab mikayla dalam hatinya mahu sahaja masuk cepat ke salonnya
By the way siapa nama miss? Mikayla sengaja biarkan soalan itu.. dia sahaja bercakap dengan telefon walaupun tiada yang membuat panggilan... dia berlalu excuse me.. later kita continue ye...
Lelaki itu hanya senyum dan memandang sahaja mika masuk...