CHAPTER 21

Tangan Ellysa laju menolak dada suaminya dari terus memeluknya.Hujung mata diseka kasar.Perhatian di kalih ke arah lain.

"I said pergi jauh-jauh tak boleh ke?"Tempelaknya geram.Plus cover sikit.

"If i say i don't want to?I want to stay here?"Khail membalas dengan nada suara lembut.Oh,ini yang lemah!

Ellysa memusing badan.Mata tajam menikam anak mata si suami lantas mengulum senyum sinis.

"Okay.No need to go.Duduk lah sini sampai malaikat maut datang!Kita jumpa di titian sirat nanti.Tata!"Sarkastik dia membalas sebelum kaki diangkat beredar pergi.

Membulat mata Khail mendengar.Damn!

Laju dia berlari untuk mengejar langkah Ellysa yang jauh kehadapan.Wah,nampaknya dia sedang melancarkan kempen kejar mengejar!

Asal tak buat Dilwale terus?Sempat mengutuk diri.

Lengan gadis itu dicapai membuatkan langkahnya mati.Dan seperti diduga pantas dia merentap kembali.

"Kenapa gerak?Tak nak duduk situ?Diam-diamlah kat sana!Tadi cakap tak nak.Ni sibuk nak halang-halang orang.Kekwat!"Terhambur juga kemarahan Ellysa buat Khail yang terkebil-kebil disembur.

"Aku nak duduk sana sebab kau kat sana.Kalau kau gerak mestilah aku gerak sama!"

"Ishh,kenapa awak ni jenis spesies tak faham bahasa hah?!Saya cakap saya nak alone!Nak fikir tentang diri sendiri itu pun awak tak faham ke?"Lagi sekali Khail disembur oleh kemarahan si isteri.

"Aireen Ellysa can you please give me some spaces for explain this thing?Kau dengar apa yang aku...."

"Kalau tak nak?Kalau saya tak nak dengar apa yang awak cakap?"Bentak Ellysa dengan mata yang menjeling tajam.

Khail senyum sinis.

"Jadi nanti aku lambai dekat padang mahsyar supaya kau boleh tengok aku sebelum di isytiharkan sebagai isteri derhaka sebab tak dengar cakap suami."

Hah tak hambek!

Terkedu Ellysa dibuatnya.Nak bantah tapi....

Khail mendekatkan wajah pada gadis itu.Ellysa diam menunggu bersama debaran di dada.Mata bersambung tenung.

"Can you please...."Rayunya lembut dengan anak mata yang lunak.Ellysa gigit bawah bibir.Perlahan-lahan kepala diangguk.

Khail senyum kecil sebelum....

Chup!

Membuntang mata gadis itu dibuatnya.Mata segera melilau ke sekeliling kalau-kalau ada yang memerhati mereka.

Mujur tiada!

"Ergh,Khail Redza!"Jeritnya geram.Khail melepaskan tawa.Makin geram Ellysa dibuatnya.

SABAR JELAH!!!

***
"Aku buat semuanya bersebab."

"Then tell me apa sebab tu?"

"Aku..."

"Please Khail Redza.Jangan berdalih just straight to the point!Saya dah tak larat macam ni,awak faham tak?"Nada suara gadis itu kedengaran sayu menahan rasa.

Hati Khail rasa disiat-siat mendengar.

"Semua bermula dengan papa.Yes i admit,aku memang lelaki yang pantang dicabar!So that aku buat keputusan gila untuk dapatkan kontrak yang bernilai jutaan ringgit.For make him proud but you know...He'll not!"Suara Khail berunah keras.

Ellysa gigit bawah bibirnya.Ya,itu dia tahu namun haruskah dia yang jadi mangsa?

"Jadi,aku sedang terdesak cari kontrak yang papa minta and guess what dia bagi deatline yang tak masuk akal.Jadi aku makin terdesak.And kau tahu ceritanya....Aku jumpa kau.And lepastu aku dapat tahu orang tawarkan aku kontrak.

Aku tak tahu dia tu mama kau.Sampailah dia cerita..."

"Tapi awak still kahwin dengan saya walaupun awak dah tahu?Seriously,Khail Redza!"Ellysa mencelah dengan rasa perit.

"And please,jangan menyampuk sebelum habis cerita."Tegas jejaka itu mengungkap kata.Ellysa mengalah.

"Dia cerita dari awal sampai akhir.And pasal dia tinggalkan kau untuk lelaki lain.Tapi dia cakap dia dah insaf and nak tebus balik apa yang dia dah buat.Aku fikir banyak kali pasal ni,i'll get contract,and mama kau tak perlu risau pasal tak ada siapa yang jaga kau.Aku tahu,mungkin kau akan benci aku.But you don't know niat aku apa."Dia berhenti seketika merenung mata berkaca Ellysa.

"So yeah,untuk tak nampak curiga pasal tiba-tiba ajak kau kahwin aku guna Adellia sebagai sebab untuk aku lamar kau...."

"So basically,awak ambil kesempatan atas kesempitan saya dengan upah saya jadi isteri awak."Sekali lagi Ellysa mencelah.

"Again,jangan menyampuk."Ellysa memberi jelingan tajam.

"So like i told you aku guna Adellia sebagai sebab tapi satu benda kau perlu tahu..."

"Hmm?"

"Dia kawan baik aku."Jelas Khail lembut.Wajah Ellysa berubah.

"Ka...Kawan baik?"Tak terkeluar suara gadis itu saat melontarkan pertanyaan.

"Kenapa kau fikir aku betul-betul ada scandal dengan dia?"Bibir itu menguntum senyum sinis.Ellysa tidak menjawab sebaliknya memandang ke bawah.

"And macam Yang kau tahu....So that's it."Khail bersandar di kerusi bilik hotel isterinya.

Ellysa yang sedang duduk dibirai katil diam sahaja.

"Aireen Ellysa...."Seru Khail lembut.

"Tapi kenapa?"Sipi-sipi dia mendengar pertanyaan tersebut.

"Huh?"

"Kenapa still kahwin dengan saya juga?You know betapa jijiknya saya rasa dengan diri sendiri sebab rasa macam barang yang boleh dijual beli dengan harga 2 juta?And awak dah pernah sentuh say...."Air mata sekali lagi membasahi wajah tersebut.

Pantas Khail menghampiri lalu duduk mencangkung dihadapan sang isteri.Ellysa masih galak melepaskan tangisan.

"Look at me."Khail menjatuhkan arahan.Ellysa tidak berganjak malahan terus menunduk.

"Aireen Ellysa,i said look at me."Makin tegas suara itu berbicara.Lambat-lambat Ellysa mengangkat kepala.

"You asked me why?"Soalnya bersama anak mata yang memandang lunak.Gadis itu hanya mengangguk.

"Because..."Entah kenapa debaran pula yang menyelaputi hati Ellysa saat ini.Tambah-tambaj dengan renungan Khail yang makin lunak.

Perlahan-lahan dia berbisik disebelah telinga gadis itu.

"I fell in love with you."Lembut kata-kata itu terucap.Mata Ellysa kembali berkaca-kaca.

Sungguh...Dia...Terharu!

"You owned my heart Aireen Ellysa."

Terharu kuasa dua!!!!!

"So can you forgive me?"Soal Khail masih dengan intonasi selembut baldu

Ellysa masih memandang ke bawah.

"Hey!"Tegur Khail.Baru saja ingin menyentuh wajah tersebut terasa ada tangan melingkar di badannya.

"I forgive you."Ucap Ellysa seraya mengetatkan pelukan pada suaminya.Khail terkedu.

Sebelum bibirnya mengukir senyuman.Perlahan-lahan dia membalas rangkulan si isteri.

"I miss you,sayang."Bisiknya gemersik disebelah telinga sang isteri.

"I miss you too."Balasnya dengan suara yang serak.

"Forgive mama?"Tiba-tiba Khail menyoal.Ellysa merungkaikan pelukan.Mata memandang ke arah jejaka dihadapan mata.

Senyum dikulum.

"I forgive her."

Khail membalas senyuman tersebut.

Tiba-tiba satu perkara terlintas di fikiran Ellysa.

"Wait!Macam mana awak ta..."Belum sempat Ellysa menghabiskan ayat Khail terlebih dahulu mencelah.

"Let's make some new rules.You must/wajib call me abang and no more aku-kau,awak-saya."

Merah membahang wajah Ellysa dibuatnya.Duh!

"O-Okay."Nampak tak?Tergagap nih!

"Good,so teruskan soalan."Khail senyum kemenangan.

Heh!Menyampah lak kita.

"Macam mana a-abang err tahu Lysa ada kat sini?"Soal Ellysa dengan pipi yang terasa panas.Malu nak!

"Oh it's easy.Lysa kenal Ariq and Adryan kan?"

Ellysa mengangguk.

"Anak buah diorang tu seorang hacker.Dia hack cctv so abang tahu mana Lysa berada.Easy!"Jelas Khail dengan wajah yang masih tersenyum.

"Wow!Hebatlah!"Puji Ellysa dengan wajah takjub.

"Hmm,biasa je.Tak ada yang hebat pun dekat mamat tu."Senada Khail membidas.Ellysa tertawa kecil.

Khail merenung ke arah anak mata tersebut.

"Kenapa?"Soal Ellysa dengan kening sebelah terangkat.

"Miss me right?"Soalan berbalas dengan soalan.Pipi Ellysa kembali memerah.

"Abang!"

"Apa?Abang tanya kan?Jawablah!"

"Tadikan dah jawab."Ellysa memandang ke arah dada bidang sang suami.Cet!

"Nak dengan lagi sekali."Pujuknya lembut.

"Yes,i miss you."Balas Ellysa dengan senyuman manis.

"Nice babe!"

"Hah?"

"Jom."Wajah blur ditayang oleh Ellysa.

"Jom kemana?"Soal Ellysa.

"Hmm,jalankan tanggung jawa..."Belum sempat Khail menghabiskan ayat,lengannya terlebih dahulu menjadi sasaran cubitan.

Terjerit dia dibuatnya.

"Jangan nak merepek!Otak kuning."Balas Ellysa seraya bangun dari duduk untuk ke bilik air.

Namun....

Satu tangan terlebih dahulu melelar pergelangan tangannya lalu membuatkan dia terbaring di atas katil.

Mata terbuntang memandang Khail yang berada di atasnya.

"Cannot!"Ujarnya dengan bibir menyenget senyuman menggoda.

"Abang!"Sekali lagi Ellysa cuba bangun.Namun langsung tidak dibenarkan oleh Khail.A khirnya redhalah nak...

Khail senyum kemenangan.

"I love you Aireen Ellysa..."Lembut dia melontar kata.Mata Ellysa sekali lagi berkaca.Tangan dilingkarkan ke arah leher suaminya.

Senyuman manis dihadiahkan.

"I love you more Khail Redza..."

Khail membalas senyuman.Bibir isterinya diragut lembut.

'Love is amazing.It would be more incredible if it is on HALAL condition'

-THE END-







YAYAYAYYAYAYAYYAYAY...Akhirnya tamatlah jua ISTERI UPAHAN!Thank you so much kepada readers semua yang hanya Allah yang tahu betapa sis sayang sangat kat korang!

(TT)(TT)(TT)(TT)(TT)

*Terharu* And guys thnk you kpd yg selama comment cerita merapu meraban tah pape sis!Tak lupa juga kepada yang silent readers yg baca&rate tapi tak comment. :-P

And sorry for taking so long nk smbung cita ni..Bukak² dh smpai 3puluh ribu lebih views..rase nak nangis sangat².Tak sangka ada yang sudi baca n commenr cerita ni.Sis sayang korang.And guess what i'm BACK!

HAHAHAHHAHAH..kk gurau.So harap korang miss sis ye *kurang kasih sayang*...Oklah comment cam ne ending cita ni.Ok ke cun ke teruk?Ikhlas laa.

N sorry sbb buat ending dy awal..Sebenarnya sis nak pnjgkn lgi tp hehe tak ingat plot plak *Nangis* Hehehe..

Oklah n before that sis nak ckp CSWB akn di unpublished sebab sis ingt nak edit blik cita tu..Entahlah jalan cerita macam krik² je bg sis so..kalau sis rajin sis akn publish blik story tuh..hehehe.#MOHON KECAM BERAMAI...Lek²^_^

So korang nak tak sis buat cita lagi dkt NOVELPLUS ni? Ha..Ha meh² jawab..So.banyak merapu so bai²...

COMMENT TAU!!

Loveu guys more than air that I breath!BYE!!!

XOXO
WINTER!