Chapter 1:Mysterious Message?

Tanganku menaip dengan laju setiap patah perkataan di telefon pintar ku untuk pengetahuan aku ni ialah seorang penulis di sebuah app..Senang cita aku ni penulis yang paling terbaik ramai yang baca novel aku setakat ini..tapi aku menulis bukan Kerna nama aku mahu memberi kebahagiaan ku pada mereka yang membaca novel ku..Hidupku sederhana tak kaya macam anak Tengku atau anak datuk tapi aku masih yakin aku boleh berjaya cuma aku tak tahu mana hala tuju ku lepas ini..Mataku melilau melihat screen di Telefonku..betapa seronoknya aku apabila melihat views makin meningkat menaik sekian lama aku menunggu...

Aku mahu melihat Comment dari bawah novel itu tapi aku tertarik ngn Comment pertama yang tertulis "Nana awak bagus ngn karya awak tapi macam ada kekurangan dalam ni...Awak patut fikr masa depan awak Nana..Saya boleh tengok dari jauh sekarang".. Tanganku terhenti seketika melihat Comment itu..Macam mana dia tahu apa yang aku fikir sekarang ni??Tengok aku dari jauh??Aku menggeleng kepala dan terus menutup Telefonku ngn segera tapi aku mencari gerangan Comment itu.. msrRabbit??Tiada satu pun maklumat aku dapat darinya..Pelik..

**********

Keesokan harinya aku duduk di library sebab ada kerja kursus sikit nak siap memandangkan aku selalu sibuk ngn novel sampai kursus tak siap..hehe..kepalaku tertanya-tanya siapakah msrRabbit itu??Knp dia kata begitu pada aku??

Ding!!Ding!!

Deringan mesej membuatkan aku segera melihat siapa yang mesej aku..Mukaku menunjukkan riak terkejut..Dia lagi?

msrRabbit:Hallo Nana..Lama tak jumpa
Nana:awak siapa?
msrRabbit:Tak perlu tau siapa saya nanti kita
jumpa
Nana:?Jumpa?tapi saya tak kenal awak..Awak siapa?
msrRabbit:Hala tuju awak masih tak menentu tapi saya akan tolong..

Aku tidak membalas mesej itu lagi..Stranger..Knp dia nak tolong aku??Aku bukan sesiapa dan aku tak kenal dia..Aku pun tak tahu dia laki ke perempuan?? msrRabbit kau ni sapa??