249 Results Found for "Fantasy"
MIRACLE OF LOVE

Wife_shrek

4.5

Siapa sangka, cinta yang kita pertahankan selama ini, musnah begitu sahaja akibat kedatangan seseorang. Namun, kedatangan seseorang itu membawa seribu satu harapan terhadap kita. Diakui sebagai 'isteri' bukan lah mudah bagi seorang Izian Nadra menerima nya. Si Firash Amsyar ini pula datang dari masa hadapan untuk berjumpa dengan 'isteri' nya bagi melepaskan rindu terpendam. "Akhirnya, saya jumpa awak sayang.. Isteri saya yang saya rindu." Nampak seperti mustahil, tetapi takdir tuhan sesiapa yang tahu. Dalam jangka masa yang tuhan berikan iaitu 30 hari, mampukah seorang Izian Nadra memenuhi kehendak lelaki yang bergelar 'suami' nya pada masa hadapan. Siapa tahu, dari mulut kata tidak peduli, namun dalam hati siapa yang ketahui? Kehadiran Firash dalam hidupnya sedikit sebanyak mengubah corak hidupnya ke arah yang baru. Namun, di saat hati tersakiti meninggalkan kekasih lama untuk tanggungjawab yang baru menjadikan Izian Nadra bukan seorang Izian Nadra yang dulu. "saya minta maaf sayang.." "awak hanya tahu minta maaf je! Persahabatan dan percintaan saya lenyap sejak awak muncul! awak ingat dengan kata maaf tu segala-galanya akan okey? awak dah rampas hidup saya! sekarang awak nak saya jaga awak? sayangkan awak?! maaf! tapi saya benci awak!" Ketika diri dilema pelbagai perasaan, tuhan kirimkan satu dugaan baharu terhadapnya untuk memberikan kesedaran terhadap seorang Izian Nadra. "Lian, kau jangan risau.. Firash mesti sedar nanti." "ya, dia akan sedar. Aku pasti dia akan buka mata dan panggil nama aku. Cuma.. Masa tinggal hanya sepuluh hari lagi sebelum dia pergi." Mampukah dia menebus silapnya dalam jangka masa yang tinggal hanya sepuluh hari lagi? Antara diri nya atau masa, manakah yang mendahului? NOTE: Hi dear, cerita ni ada dekat wattpad juga. Saja copy masuk sini. Hope dapat cipta nama pulak dekat novel+ ni : )

Popstar and the orphan girl: the princess and a court lady

keelynn98

5

seorang artis remaja antarabangsa and seorang anak yatim piatu yg mempunyai wajah yg sebijik dan seiras, tpi mereka bukan kembar, seorang berasal dri seoul, seorang anak org kaya dan seorang lagi berasal gwangju sebuah perkampungan di korea selatan, yg tinggal bersama nenek yg membesarkannya dan menyayanginya. keduanya mempunyai kehidupan dan personality yg sgt jauh berbeza, seorang panas baran, rude, hidup dalam hidup glamour dan penuh sosial dan bnyak kawan dan hidup di sebuah rumah agam mewah bersama dengan seorang bapa tunggal yg membesarkannya dn abang nya, seorang appa yg adelah seorang pelakon antarabangsa dan CEO terkenal, terkaya dan terkemuka di dunia, Ia seorang gadis yg panas baran, suka bersendiri ketika bad mood, selali pushing people away kalau dier sedang marah, and refuse to ask people for help, ia jugak sombong, dn dun give a fuck if anyone wnts to be her friends, seorang ganas, violence, dingin, dan rude dan suka berahsia, manakala yg seorang pulak hidup sederhana, dibesarkan bersama neneknya, yg memiara nya dari bayi, dia slalu menunjukan yg dia adalah periang tetapi dia sebenarnya kesunyian, selalu dibuli kt skolah dan ye, dier menderita, ia seorang yg lembut dan penyayang dan ceria...tetapi satu kejadian berlaku apabila seorang mengakhiri hidupnya dengan menerjunkan dirinya kedalam sebuah sungai, dan seorang sedang berenang kt kolam renang kt luar rumah agamnya, masa tu kejadian gerhana matahari berlaku keadaan smakin gelap dan gerhana matahari berlaku menyebabkan mereka disedut ke dalam air yg membawa mereka ke tempat asing, dan kembali ke zaman beribu-ribu tahun yg lalu, hidup mereka bertukar, seorang artis remaja antarabangsa tersedar di dlm tubuh seorang gadis bernama Kim SeoYool, seorang dayang di sebuah istana kt kerajaan silla, manakala seorang gadis anak yatim itu tersedar kt goryeo, di tubuh seorang puteri raja goryeo yg kedua anak raja taejo dan ratu yoo,iaitu Puteri Eunbyul dari Goryeo, yg telah tenggelam kt air..apakah mereka akan bertahan kn zaman beribu-ribu tahun itu??sejarah keluarga jugak berkaitan dengan artis antarabangsa ngan keluarga diraja goryeo~

saranghae nenek.

Siti Afiah

0

adam dan lutfi merasa sedih melihat ibunya yang terlantar sakit.ibunya itu sudah tua dan uzur. ibunya meminta mereka berdua mencari ibu angkat ibunya yang telah dia tinggalkan semata-mata mahu berkahwin dengan ayah mereka yang berbangsa korea.tetapi malangnya ayah mereka telah meninggal dunia ketika adam dan lutfi sudah meningkat dewasa.ibunya meminta kepada mereka sebelum dia menutup mata untuk mencari ibu angkatnya yang dia tinggalkan untuk dia meminta maaf dan pergi dengan tenang.adam dan lutfi yang merasa kasihan dengan ibu mereka menuruti permintaan ibu mereka.menurut ibu mereka nenek angkat mereka itu tinggal di malaysia di pulau nelayan.ketika menaiki bot untuk ke pulau nelayan ombak tiba-tiba sahaja datang dan menghentam bot yang mereka naiki.mereka pun hanyut di bawa arus sungai.apabila mereka berdua tersedar mereka terkejut melihat mereka berada di sebuah pondok yang di huni oleh gadis muda berparas cantik.setelah menceritakan tetang tujuan mereka ke pulau nelayan.gadis muda itu menitiskan air matanya dan memberitahu dialah ibu angkat kepada ibunya itu.mereka berdua berasa pelik kerana kalau benar gadis ini adalah nenek angkat mereka pastilah sudah berkedut dan uzur sedangkan gadis muda itu terlihat masih muda.gadis muda itu memberitahu bahawa dia terlahir dari keturunan yang membuatkan dia boleh hidup ratusan tahun dan tidak menua.gadis muda itu memberitahu dia merawat ibu mereka dari bayi sampailah dewasa hingga ibu mereka pergi bersama pelancong korea dan terus berkahwin dan menetap di sana.Adam menyimpan perasaan pada nenek angkatnya itu tetapi kerana takut di ketahui oleh lutfi dia memendamnya lutfi juga mempunyai perasaan pada neneknya ketika neneknya itu menyuapkan makanan ke mulutnya.mereka berperang dgn perasaan mereka sendiri kerana menyukai ibu angkat kepada ibunya itu

5 Rings Ancient Times

Mrs.LlalisaManoban~*€¥*~

5

Genre:Time Travelling/Romance/Fantasy/Adventure/Reverse Harem/Action Mata Dia tajam menikam seraut wajah yang dibencinya satu ketika dahulu,malah sekarang cinta mereka mula berputik sedikit demi sedikit.Tak sangka pula Dia sanggup menipu Teman lelakinya demi jutaan duit yang mahu diperoleh secepat yang mungkin.Namun,Dia sudah terlambat.Ejen Jahat sepertinya memang patut dihukum,tetapi tidak perlulah sampai mengundang kematian!Demi sebentuk cincin yang digelar 'Black Ring',Teman lelakinya sanggup menggunakan cara kasar.Lagenda mengatakan cincin hitam itu sangat berharga kerana seekor naga hitam yang berkuasa.Mythic! "How dare you lying with me!You memang perempuan tak guna yang pernah I jumpa.Sorry,Kat.Hubungan kita sampai disini sahaja..."Izrail Azyq-Ex Boyfriend's heroin "Izrail...you...you.."Katreena Ayanna Trisya-Heroin "Woah,Master!You are so strong!This power is really suit for you!I really proud of you!..."Andy Murray Hill- Personal Assistant Heroin "This girl is quite interesting.I like her..."Lord William Jay-Hero "Perempuan tak sedar diri!Boleh tak kau jauhkan diri kau tu dari Lord William!He's mine!"Dhalila Teng Li Fei-Ex Girlfriend's Hero "Do you know how much I love you,honey?."Prince George Max "Go on...do you think I care that much Miss?"Katreena Ayanna Trisya-Heroin "Jadi orang ni bukan senang,tapi gila susah!Sudahlah princess Katreena tu degil.Menangis banjir la aku..."Matt Zanner-The Black Dragon "Cari siapa gerangan yang memegang cincin hitam tu Dan bawa pada beta!"Lord William Jay-Hero "Woit!Zanner!Macam mana aku nak buat niy!Kalau dia jumpa siapa pemilik tu mati kataklah aku!Kalaulah aku tak hilang sabar tadi mesti tak jadi punya perkara ni..."Katreena Ayanna Trisya-Heroin Katreena tersepit di dalam zaman silam itu gara gara Izrail.Kalaulah dia tidak jatuh dalam laut tu,sudah pasti dia tidak Akan terperangkap dalam zaman silam itu.Benarlah kata kata lagenda black ring itu,ditulis oleh John Timberlake.Namun,dia berasa lain macam apabila Lord William merenungnya bagaikan singa yang kelaparan!Dapatkah dia menyelesaikan misi misi nya supaya dapat kembali ke zaman nya semula? "Apa miskin sangat korang ni!Takkan kerajaan bodoh sangat tak bagi sumbangan!Donat tu memang dasar kedekut!Muka pun macam chipanzi!Siapa lagi kalau bukan donal trump yang gila sombong itu!Huh!"--Katreena Ayanna Trisya-Heroin "Puteri Keempat Keluarga Zing Lei,Ling Yui Na!" ~Daily Weekly Up Chapter~ Saturday-1 Chapter ____~Mrs.LlalisaManoban~____

Cinta dari Indera Aurora

Nana Riana

5

#Fantasi #cinta #duadunia #sweet #traveltime TERDAMPAR di sebuah tempat asing dan terperangkap di dalam tubuh seorang gadis bernama SERI MAWAR yang berumur 22 tahun. NAURA ATHIFA, 24 tahun terpaksa mengambil alih tubuh gadis muda itu. Banyak cara yang digunakan olehnya untuk keluar dan kembali ke tempat asalnya, namun, semuanya gagal. KOTA INDERA AURORA, bukanlah tempat yang senang untuk dia melarikan diri kerana dia dikenali ramai orang. Mahu atau tidak, dia terpaksa mengharungi hari-harinya sebagai Seri Mawar dan dibantu oleh SURI, adik kepada Seri Mawar. Sepanjang dia menjalani kehidupan sebagai Seri Mawar, dia didatangi oleh tiga orang lelaki. TENGKU RYAN ARJUNA, lelaki yang pada mulanya tidak menyukai Seri Mawar kini membuka hati untuk gadis itu. TENGKU RAYYAN REHAN, sepupu kepada Tengku Ryan Arjuna yang sudah lama menyimpan perasaan kepada Seri Mawar. ESMAIL atau dikenali sebagai MAIL adalah kekasih hati Seri Mawar. Semakin hari semakin sukar untuk Naura Athifa membuat keputusan. Segala masalah yang dihadapi oleh Seri Mawar terpaksa dia selesaikan. Soal hati adalah masalah yang paling besar bagi dirinya. Mujurlah, ada seseorang yang datang membantunya bila dia perlu dan mereka juga mempunyai tujuan yang sama iaitu kembali ke tempat asal. AIZ HAFIZI yang bertukar jiwa dengan seorang lelaki dari KOTA AGIS, RADIN itu tahu tentang semua perkara yang berlaku. Namun, bukan mudah untuk dia menolong temannya kerana dia juga mempunyai masalah besar. Mereka berdua melalui rintangan yang sukar untuk kembali ke tempat asal.