110 Results Found for "Mystery & Detective"
kenangan KecilKu

Liana Wahid

5

'Alhamdulillah.. Bulan Ramadhan akan tiba esok.. Bahagia rasanya kerana Allah masih mengizinkan untuk berada di bulan yang Suci dan Indah..' Bisik hati kecilKu... Malam yang Indah , langit yang cerah bersinar berkelipan dan dipenuhi bintang-bintang yang cantik ... Aku mengukir senyuman terkenang masa kecilku bersama sahabat... "Amboii.. Cik Pink termenungkan apa tue ? Dok senyum seorang2.. Ada orang jatuh cinta ker?? " Tegur Cik Purple. "Kacau laa kau nie. Aku baru nak ingat balik masa kecil dulu.. eeeeeeeee ! Kacau daun betul laa mak cik bawang nie.. " Jawab ku dengan nada geram. Cik Pink dengan Cik Purple memang rapat , macam tom and jerry . Hahahah. Ada aje benda nak gaduh kan , Ada aje benda tak kena. Gaduh-gaduh sayang orang kata. "Eleh, cakap orang mak cik bawang. Kau pula mak cik apa ?? Mak cik gayung ?? " Jawab Cik Purple pula. Dahh.. Dah... mulaa laa perang mulut lewat malam nie jawabnya.. "Mulut kau nie kan.. memang nak kena jahit ea ? Esok dah nak puasa dah.. tak jaga mulut langsung.. mak cik bawang , coba tengok bintang-bintang dilangit tue.. Cantik dan Indah kan? Tetiba ingat masa kecil.. Awak ingat tak , kenangan dulu ??? Kadang Saya nak sangat putar balik kemasa lalu . Hihihi rindu sangat.." Luah ku dengan nada yang lembut dan sebak.. "Yeah.. Malam nie sangat cantik dan Indah. Seri bulan Ramadhan . Hihihihihi , sungguh aku pun rindu waktu kita kecil dulu.. seandainya kita boleh kembali ke zaman kanak-kanak perkara yang paling aku rindukan masa solat terawih sama-sama.. Hang ingat lagi tak? Cik Pink masa kita pakai telekung, dah nak bersiap pergi terawih.. habis bilik bongkar macan kena gempa bumi gara-gara nak iron baju , nak kelihatan kemas cari perhatiann sang Adam masa tue . Hahahahaha last minit guna sarung disebabkan dah lewat pergi solat terawih.. lagi teruk bila, kita pergi terawih semata-mata nak tapau saja..."kata Cik Purple panjang memanjang. "Hahahahha.. Mesti laa ingat. Bukan saja terawih tapau. Tapi nak juga main mata dengan Encik Adam kat surau . Hahahaha." Sambung Ku pula dengan gelak tawa. 'Kenangan itu membahagiakan' #Cik Purple.. #Cik Pink..